fbpx

Ελένη Πολυχρονοπούλου

Η Ελένη Πολυχρονοπούλου είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάστηκε πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός και εκπαιδευτική σύμβουλος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μέσα από τη  συνεχή της επιμόρφωση στη Διδακτική,εφάρμοσε βιωματικές και πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας, που σκοπό είχαν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, όπως επίσης και την απόκτηση δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους. Σαν εκπαιδευτική σύμβουλος, επιμόρφωσε εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση αυτών των εκπαιδευτικών μεθόδων και στη λειτουργική και δημιουργική  διαχείριση των δυναμικών  μέσα στην τάξη.

Έχει  σπουδάσει Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο   Πειραικό Ινστιτούτο Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας,Ε.ΨΥ.ΘΕ και έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή, Ψυχοδυναμική και Συστημική Θεραπεία.Έχει  επίσης εξειδικευτεί στη Θετική Ψυχολογία και στο Μindfulness, από το International Association of Coaches,Therapists and Mentors.Eχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια Ψυχολογίας και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες Εκπαίδευσης και Ψυχολογίας.

Τα τελευταία χρόνια  εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Είναι σύμβουλος γονέων, εφήβων και εκπαιδευτικών και συντονίζει σχολές γονέων. Συντονίζει επίσης βιωματικά σεμινάρια και ομάδες που σκοπό έχουν την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη του ατόμου, ώστε  να ζήσει με πληρότητα και χαρά. Συνεργάζεται με το Κέντρο Αυτογνωσίας Harmonylife στις Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και στα Βιωματικά Σεμινάρια.

Ειδικεύεται σε θέματα όπως άγχος και διαταραχές πανικού, κατάθλιψη, διαπροσωπικές σχέσεις,συμβουλευτική ζευγαριών και οικογένειας,συμβουλευτική μαθητών και διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, δεξιότητες επικοινωνίας, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοβελτίωση.

Πιστεύει στη συνθετική και ολιστική  προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία η οποία αντιμετωπίζει τον κάθε άνθρωπο σαν ένα μοναδικό σύνολο νου, σώματος και ψυχής και μέσα από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζει και τα προβλήματα που τον απασχολούν. Ετσι, η θεραπεία δε μένει στην απαλλαγή από τα συμπτώματα αλλά δίνει έμφαση στη συνολική αναβάθμιση της προσωπικότητας του,στην εξέλιξη του και στην επίτευξη των στόχων  που του δίνουν την ευκαιρία να εκπληρώσει το δυναμικό του και να ζήσει με νόημα τη ζωή του.

Ηρώ Σίμου

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκινάει στον χώρο της διαφήμισης και του marketing. Εργάστηκε σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους και τηλεοπτικά κανάλια ως Account και Advertising manager, ενώ τα τελευταία έντεκα χρόνια είχε την διεύθυνση Marketing μεγάλης αθλητικής εταιρίας.

Eπικοινωνιακή, αποτελεσματική, βοηθητική, υπεύθυνη, δυναμική και κυρίως επίμονη, χαρακτηριστικό που απέκτησε μέσα από την ενασχόληση της με τον πρωταθλητισμό. Στα τέσσερα της ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική, συνέχισε με καταδύσεις και ολοκλήρωσε στα 19 ως πρωταθλήτρια Ελλάδας στην υδατοσφαίριση.

Το 2007, ξεκίνησε η πορεία της στον χώρο της αυτογνωσίας. Μέσα από την ψυχοθεραπεία, θεραπευτικές ομάδες, βιωματικά σεμινάρια και τέλος το coaching, βίωσε τα οφέλη της εσωτερικής αλλαγής. Έτσι το 2020 πήρε την απόφαση να αλλάξει την επαγγελματική της σταδιοδρομία και να μεταβεί στον χώρο της αυτοβελτίωσης λαμβάνοντας την πρώτη πιστοποίηση στο Coaching.

Σήμερα συνδυάζει τις εμπειρίες από όλους τους τομείς της ζωής της και βοηθάει τους ανθρώπους μέσα από το Life Coaching, να ανακαλύψουν τα δικά τους θέλω, να απεγκλωβιστούν από δυσλειτουργικά πιστεύω και να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν.