fbpx

Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας

Ομάδες - Group

Όλα αρχίζουν εκεί που τελειώνει ο φόβος. Η μοναδικότητα του να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Η αίσθηση της συμπαράστασης, της κατανόησης και του δεν είμαι μόνος/η, μόνο μέσα από μια ομάδα ατόμων μπορεί να πάρουν αξία.

Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης είναι μία ομάδα ανθρώπων όπου τελείως διαφορετικές προσωπικότητες συνυπάρχουν και προσπαθούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες τους. Οι άνθρωποι στην ομαδική θεραπεία βελτιώνονται όχι μόνο από τις παρεμβάσεις του θεραπευτή, αλλά και από τα μέλη της ομάδας. Δίνει, επίσης, την ευκαιρία στο άτομο να δει πώς άλλοι με παρόμοια βιώματα και εμπειρίες χειρίζονται παρόμοια προβλήματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δει τα προβλήματα με άλλη οπτική. Στις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης δημιουργείται ο χώρος αλλά και ο χρόνος όπου το κάθε μέλος λειτουργεί σχετίζεται και αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα μέλη, δομώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας, σεβασμού και αποδοχής.

Καθώς τα μέλη της ομάδας αρχίζουν να αισθάνονται ασφάλεια, θα είστε σε θέση να μιλήσετε ελεύθερα. Η ψυχολογική ασφάλεια της ομάδας θα επιτρέψει την έκφραση των συναισθημάτων που συχνά είναι δύσκολο να εκφραστούν εκτός ομάδας. Θα αρχίσετε να ζητάτε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Θα ενθαρρύνεστε να πείτε στους ανθρώπους τι περιμένετε από αυτούς. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο πως μία ομάδα από αγνώστους μπορεί να αλληλοβοηθούν αλλά τα μέλη των ομάδων συχνά παρατηρούν με έκπληξη πόσο βοηθητική, χρήσιμη και θεραπευτική είναι η ομάδα για όλους.

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε περισσότερο τον εαυτό σας, να τον εξελίσσετε και να αποκτήσετε μια θετική στάση στη ζωή. Επίσης κύριος στόχος μας είναι να κατανοήσετε ότι δεν είστε μόνοι σε όλη αυτή τη διαδρομή και πως μια ομάδα ενωμένοι μπορεί να καταφέρει να μας εξελίξει σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Απευθύνεται σε όποιον θέλει:

 • Να εμβαθύνει την αυτογνωσία του
 • Να κατακτήσει τους στόχους του
 • Να ενισχύσει τη θετική στάση στη ζωή
 • Να προχωρήσει στην προσωπική του εξέλιξη
 • Να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις και στη ζωή του
 • Να βελτιώσει προς το καλύτερο τη ζωή του
 • Να βελτιώσει τις δεξιότητες επικοινωνίας
 • Να διερευνήσει τον τρόπο που σχετίζονται με τον εαυτό του και τους άλλους
 • Να διερευνήσει τους ρόλους που παίρνει στην καθημερινότητα
 • Να μάθει πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του, θετικά και αρνητικά
 • Να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του
 • Να ανακουφιστεί από το άγχος και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας

Όταν αρχίζουμε να αποκτούμε αυτεπίγνωση τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλά το μεγαλύτερο δώρο της αυτεπίγνωσης είναι η χαρά της αυτογνωσίας και η συνειδητοποίηση του ότι, για να μάθουμε πραγματικά ποιοι είμαστε, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πώς και γιατί όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι. Όταν ο καθένας μας βάζει και ένα κομμάτι του εαυτού του τότε χτίζεται κάτι μοναδικό.

Σημείωση

Στις ομάδες που πραγματοποιούνται, το άτομο που ενδιαφέρεται να μπει σε ομάδα, χρειάζεται να μας δώσει μια αρχική συνέντευξη και στη συνέχεια να κάνει κάποιες ατομικές συναντήσεις προκειμένου να γνωρίσουμε τα θέματα που τον απασχολούν και να διαπιστώσουμε αν η ομάδα είναι κατάλληλη για κείνον.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μέθοδος συνθετικής προσέγγισης 

Η Συνθετική προσέγγιση είναι μια μέθοδος η οποία συνδυάζει επιστημονική γνώση και πρακτικές τεχνικές από τη Γνωσιακή, Συστημική και Θετική ψυχολογία καθώς και από άλλες προσεγγίσεις όπως Διαλογισμός, NLP και Mindfulness. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι ένας βιωματικός τρόπος μάθησης με άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι όταν η καινούργια πληροφορία συνδυάζεται με βίωμα οδηγεί σε μεταμορφωτική αλλαγή.

Καθώς  θα πάρεις όλη την απαραίτητη γνώση εκπαίδευση και τεχνικές από 2 έμπειρες ψυχοθεραπεύτριες την Ελένη Πολυχρονοπούλου και την Χρύσα Πήλιου οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια, τα workshops και τις ομάδες αυτογνωσίας που συντονίζουν να συνδεθούν με τον εσωτερικό εαυτό τους να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις και τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και να δημιουργήσουν την νέα τους ταυτότητα και να γίνουν οι αρχιτέκτονες της ζωής τους.

Το όραμά μας:

Να παρέχουμε τόσο σε εσένα όσο και σε άλλους συνανθρώπους σου, τη γνώση, τα εργαλεία και τις τεχνικές για να γίνεις εσύ ο δημιουργός της δική σου ζωής, ανακαλύπτοντας έτσι την απεριόριστη δύναμη που είναι μέσα σου.