,

Μια ζαχαρωτή Αγάπη!!!!

harmonylife.gr - Μια ζαχαρωτή Αγάπη

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό δάσος γεμάτο από ζαχαρωτά ζούσε μια τόοοοσο δα μικρή νεραϊδούλα που την φώναζαν Ζαχαρένια. Είχε, που λέτε, μέσα της πολύ αγάπη και τρυφερότητα, τόσο πολύ που  ακόμη και η ίδια δεν το γνώριζε….. Ήταν πάντοτε πολύ γλυκιά με όλους και ποτέ δεν χαλούσε χατίρι σε κανέναν, προσπαθώντας να είναι όλοι χαρούμενοι… έτσι και έγινε…. Αφιέρωσε σχεδόν όλη την ζωή της προσφέροντας στους γύρω της φροντίδα, ελπίδα και ζεστασιά… όπου όμως και αν πήγαινε όλοι γύρω της μιλούσαν για την αγάπη…….

«Μα γιατί μιλάνε όλοι για την αγάπη;; τι είναι η αγάπη;; Είναι τόσο σημαντική;» αναρωτήθηκε…. Μια μέρα λοιπόν, καθώς καθόταν έξω από το όμορφο ζαχαρόσπιτό της και ξεκουραζόταν πάνω σε ένα όμορφο ηλιοτρόπιο, της ήρθε μια σκέψη που ποτέ άλλοτε δεν την είχε ξανασκεφτεί… τόσα χρόνια φροντίζω να είναι όλοι χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι, αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκα τι σημαίνει για εμένα αγάπη!!!!! Τα χρόνια περνούν και ο μοναδικός σκοπός της ζωής μου είναι να τρέχω να προλάβω τον χρόνο κάνοντας τους άλλους χαρούμενους. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνω γιατί νιώθω όλα αυτά τα χρόνια ένα απέραντο κενό. Αφιέρωσα σχεδόν όλη μου την ζωή να φροντίζω χωρίς να ζητάω τίποτα…

Μια μέρα αποφάσισε ότι αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο….  Δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα συνέχεια να τρέχω για τους άλλους…. Νιώθω άδεια….. Και αυτό το κενό που νιώθω μέσα μου δεν λέει να φύγει με τίποτα. Ένα βράδυ καθώς κοιμόταν είδε ένα πολύ όμορφο όνειρο αλλά το πρωί που ξύπνησε δεν μπορούσε να το περιγράψει με λόγια… η μόνη λέξη που κατάφερε να πει ήταν η λέξη ΑΓΑΠΗ… ήρθε η ώρα  να μάθω τι σημαίνει αληθινή αγάπη και όχι αυτή που νόμιζα ότι πρόσφερα τόσα χρόνια…

Έβαλε λοιπόν, κάτω τα νεραϊδοβιβλία της και έψαξε να βρει απάντηση των παλιών νεράϊδοσοφών!!!! Έπειτα από πολύ καιρό διαβάσματος, σκέφτηκε να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου και να μάθει τι σημαίνει αγάπη….

Ταξιδεύοντας  λοιπόν βρίσκει στο δρόμο της μία μικρή νεράιδα, την Μαριλιν που χοροπηδούσε αμέριμνη πάνω στα φύλλα των λουλουδιών, γεια σου της είπε η Ζαχαρένια, θα ήθελα την βοήθεια σου……. Με μεγάλη μου χαρά της απάντησε η Μαριλίν  με ένα ύφος γεμάτο νάζι….. σκέφτηκα να μαζέψουμε τις νεράιδες και να τις ρωτήσουμε τι σημαίνει αγάπη για την καθεμία ξεχωριστά….. ναιιιιιιιιι απάντησε χαρούμενη η Μαριλίν θα φωνάξουμε όλες τις  νεράιδες και θα γράψουμε στον ουρανό για την  αγάπη, έτσι η αγάπη θα ταξιδέψει σε όοοοοοολον τον κόσμο……. έτσι και έγινε…. έπειτα από πολλές μέρες κάποιες νεράιδες έγραψαν και κάποιες άλλες ζωγράφισαν στον ουρανό για το τι σημαίνει για την καθεμιά τους αγάπη…..

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Φροντίδα, κίνητρο να ζεις, κατανόηση, να ταξιδεύεις, εμπιστοσύνη, τρυφερότητα, Χαρά, Ελευθερία, να δημιουργείς, αφοσίωση, σοφία, θλίψη, ζωή , να μοιράζεσαι, παιχνίδι, φως, ευτυχία, στοργή, να ζεις μέσα από τον εαυτό σου, να ζεις με απλότητα, μια όμορφη αγκαλιά, ένα γλυκό φιλί…….

Που ξέρεις είπε η Μαριλίν μπορεί μια μέρα να κοιτάξουν και οι άνθρωποι ψηλά στον ουρανό μαθαίνοντας και αυτοί για την αληθινή αγάπη…. να αφήσουν το φυλακισμένο παιδί που υποφέρει μέσα τους να βγει έξω ελεύθερο, επιτρέποντας στον εαυτό τους να δουν πίσω από τα γκρίζα σύννεφα που τους περιβάλλουν. Πολλοί άνθρωποι, ξέρεις, νομίζουν πως αγαπούν αλλά στη πραγματικότητα είναι εξαρτημένοι από την ανάγκη τους να κατέχουν τον άλλον… Τότε η Ζαχαρένια  ξέσπασε σε κλάματα και είπε: τελικά όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα μόνο τα γκρίζα σύννεφα, νόμιζα πως πρόσφερα αγάπη αλλά πώς θα μπορούσα να προσφέρω αφού δεν αγάπησα ποτέ τον εαυτό μου; Ζούσα τελικά μέσα από τις ανάγκες των άλλων, χωρίς να ξέρω ποια πραγματικά είμαι…

Μέσα όμως από όλη αυτή την διαδρομή αγαπημένη μου Μαριλίν κατάλαβα ότι την χαρά και την υλοποίηση, το όραμα, το φτιάχνεις μόνος σου, πιστεύοντας και αγαπώντας τον εαυτό σου. Χωρίς να τον κρίνεις γι αυτά που πέρασαν και για όλα αυτά που δεν έγιναν σωστά . Η ζωή είναι τώρα…. Η ζωή είναι δημιουργία και η αγάπη είναι να ζεις το τώρα με δημιουργία και με ευγνωμοσύνη γι αυτά που έχεις. Έτσι η ζωή σου δίνει απλόχερα ότι επιθυμείς από τα βάθη της καρδιάς σου. Είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις τις στιγμές που θα θελήσεις να έχεις!!!!!

Χρύσα Πήλιου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια