fbpx

Συμβουλευτική και Ομάδες γονέων

Συμβουλευτική γονέων

Τα παιδιά δεν θα σε θυμούνται για όσα τα έμαθες…. Θα σε θυμούνται για όσα τα έκανες να αισθάνονται…

Ο τρόπος που ανατρέφουμε τα παιδιά έχει αλλάξει σημαντικά. Η ανατροφή των παιδιών χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, όπου τα παιδιά έχουν πολλά ερεθίσματα και η κοινωνία έχει αλλάξει σημαντικά. Πως μπορούμε ως γονείς να τα βοηθήσουμε να έχουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα; Μπορούμε να βοηθήσουμε είτε:

  • Σε προσωπικές συναντήσεις όπου μαζί με τους γονείς συζητάμε όλα εκείνα που σας προβληματίζουν, αποκτώντας έτσι δεξιότητες και εργαλεία που θα είναι βοηθητικά για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης.
  • Με τις ομάδες συμβουλευτικής γονέων όπου απαρτίζονται από γονείς. Δίνεται χώρος και χρόνος στους προβληματισμούς και τα θέματα που σας απασχολούν στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού σας. Οι ομάδες γονέων είναι πολύ βοηθητικές γιατί γίνεται κατανοητό πως όλοι οι γονείς αντιμετωπίζουμε τα ίδια θέματα και δεν κουβαλάμε μόνοι μας αυτό το βαρύ φορτίο της καλής ανατροφής.

Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα σας με ενσυναίσθηση, αποδοχή και ενθάρρυνση προσπαθώντας να δώσουμε μία άλλη ερμηνεία σε μία κατάσταση που σας προβληματίζει, δίνοντας εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης που ταιριάζουν στον καθένα ξεχωριστά. Βελτιώνοντάς την επικοινωνία και τις σχέσεις ανάμεσα σας, όταν αλλάξετε στάση εσείς απέναντι σε μία κατάσταση τότε θα δείτε και το παιδί σας να αλλάζει. Διδάσκουμε στο παιδί μας αυτό που θέλουμε να γίνει και όχι αυτό που δεν θέλουμε να είναι.

Απευθύνεται σε όλους εκείνους τους γονείς που θέλουν να μάθουν πως:

  • Να εξελίξουν τη σχέση με το παιδί τους
  • Να έχει το παιδί τους αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση
  • Να είναι ανεξάρτητο και να παίρνει πρωτοβουλίες
  • Να είναι χαρούμενο και ήρεμο
  • Να επικοινωνούν και να βάζουν όρια
  • Να αφουγκράζονται τις ανάγκες του παιδιού
  • Να διαχειρίζονται τις διάφορες κρίσεις θυμού, κλάματος κτλ

Αρκετοί γονείς με ρωτούν τι πρέπει να κάνω ώστε το παιδί μου να συμπεριφέρεται σωστά και να είναι «καλό» παιδί; Η απάντηση είναι μόνο μία: Δεν υπάρχει κακό παιδί. Όσο περισσότερο εξελισσόμαστε εμείς σαν γονείς τόσο περισσότερο μπορούν να εξελιχθούν και τα παιδιά μας αγαπώντας τον εαυτό τους και τους άλλους. Οι χαρούμενοι γονείς μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά.

Τόλμησε να κάνεις ένα πολύτιμο δώρο στο πιο σημαντικό πλάσμα στη ζωή σου. Σε εσένα και στο παιδί σου.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μέθοδος συνθετικής προσέγγισης 

Η Συνθετική προσέγγιση είναι μια μέθοδος η οποία συνδυάζει επιστημονική γνώση και πρακτικές τεχνικές από τη Γνωσιακή, Συστημική και Θετική ψυχολογία καθώς και από άλλες προσεγγίσεις όπως Διαλογισμός, NLP και Mindfulness. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι ένας βιωματικός τρόπος μάθησης με άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι όταν η καινούργια πληροφορία συνδυάζεται με βίωμα οδηγεί σε μεταμορφωτική αλλαγή.

Καθώς  θα πάρεις όλη την απαραίτητη γνώση εκπαίδευση και τεχνικές από 2 έμπειρες ψυχοθεραπεύτριες την Ελένη Πολυχρονοπούλου και την Χρύσα Πήλιου οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια, τα workshops και τις ομάδες αυτογνωσίας που συντονίζουν να συνδεθούν με τον εσωτερικό εαυτό τους να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις και τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και να δημιουργήσουν την νέα τους ταυτότητα και να γίνουν οι αρχιτέκτονες της ζωής τους.

Το όραμά μας:

Να παρέχουμε τόσο σε εσένα όσο και σε άλλους συνανθρώπους σου, τη γνώση, τα εργαλεία και τις τεχνικές για να γίνεις εσύ ο δημιουργός της δική σου ζωής, ανακαλύπτοντας έτσι την απεριόριστη δύναμη που είναι μέσα σου.