fbpx

Υπογονιμότητα

harmonylife.gr - Βελονισμός και Υπογονιμότητα

Ζούμε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από έντονο στρες. Πολλές γυναίκες στη προσπάθειάς τους να κάνουν παιδί , έρχονται αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και με το περιβάλλον τους. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί για πολλές από αυτές την έναρξη μιας περιόδου έντονου άγχους, απογοήτευσης και θυμού. Η κατάσταση στρες από μόνη της είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να δυσκολέψουν τη διαδικασία της σύλληψης. Είναι όμως κάτι αναπόφευκτο, μιας και η ανησυχία μιας γυναίκας είναι δικαιολογημένη και χωρίς ψυχολογική υποστήριξη δύσκολα είναι ελεγχόμενη.

Με τη μέθοδος μας λειτουργούμε ολιστικά στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα ώστε για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Πως θα γίνει αυτό; Με τη μέθοδο της ολιστικής προσέγγισης

Προσφέρουμε εξατομικευμένη θεραπεία για να καλύψουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες και επιθυμίες κάθε ασθενή, με τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, αλλά και εναλλακτικές θεραπείες.

Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την συναισθηματική πίεση, το άγχος και τους φόβους της υπογονιμότητας. Μερικές φορές, χρειάζεσαι έναν ειδικό για να διαχωρίσεις τις θεραπευτικές σου επιλογές. Ο ψυχοθεραπευτής είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτή την διαδικασία.

Ο βελονισμός για την υπογονιμότητα είναι ίσως η πιο δημοφιλής και ευρέως αναγνωρισμένη συμπληρωματική θεραπεία για τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί. Με το Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία καταφέρνουμε να επεμβαίνουμε σε ολόκληρο το αναπαραγωγικό – ορμονικό σύστημα. Μέσα από σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι ο Βελονισμός προκαλεί διέγερση στο ορμονικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε πολλαπλασιασμό στην έκκριση ορμονών οιστρογόνων – προγεστερόνης για τις γυναίκες και τεστοστερόνης για τους άνδρες. Επίσης βοηθάει τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, και βελτιώνει την εσωτερική επιφάνεια του ενδομητρίου, μέσω της αύξησης της ροής του αίματος στη μήτρα.

Μέσα από τη χρήση ειδικών πρωτοκόλλων του βελονισμού έχει παρατηρηθεί μέχρι και αύξηση της τάξης του 40% στις πιθανότητες σύλληψης.

Η διατροφή «η γονιμότητα περνά και από το στομάχι» και η ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει τη σύλληψη αλλά και την εγκυμοσύνη. Η υγεία του ωαρίου αλλά και του σπέρματος είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι σαφές και κλινικά αποδεδειγμένο ότι το υγιές σωματικό βάρος, η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, αποφυγή των ποτών και τσιγάρου επιδρούν σημαντικά στην ορμονική ισορροπία, τη γονιμότητα με την οποία εύκολα επιτυγχάνεται η φυσιολογική σύλληψη αλλά και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Άλλες προσεγγίσεις είναι η ρεφλεξολογία, η αρωματοθεραπεία, η ηχοθεραπεία, ο διαλογισμός, η διατροφή κα. Στη πρώτη συνεδρία γίνεται η λήψη ιστορικού από τους ειδικούς του κέντρου μας.

Όλες οι τεχνικές που εφαρμόζουμε στο κέντρο μας είναι πολύ ισχυρά και πρωτοποριακά επιστημονικά εργαλεία τα οποία θα σε βοηθήσουν σε συναισθηματικό, νοητικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο ώστε να έχεις μια ισορροπημένη ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία. Κάλεσε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση: Οι εναλλακτικές θεραπείες δρουν συμπληρωματικά και ολιστικά και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν την κλασσική ιατρική και οποιασδήποτε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.