fbpx
Ατομικές Υπηρεσίες

Βίωσε τη ζωή με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μη φοβάσαι την εμπειρία επειδή μέσα από την εμπειρία γίνεσαι πιο ώριμος.

Με την ατομική θεραπεία σας βοηθάμε να βρείτε ανακούφιση μιλώντας για καταστάσεις από τις οποίες πιέζεστε ή σας προβληματίζουν. Δημιουργούμε ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής αγκαλιάζοντας όλα όσα σας απασχολούν για να μπορέσετε έτσι, να εκφράσετε ελευθέρα τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας. Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός εφαρμόζουμε τη θεραπεία με μία ποικιλία μεθόδων, που σας ταιριάζει ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και τους στόχους που έχετε θέσει και θέλετε να πετύχετε, αλλάζοντας και εξελίσσοντας την ζωή σας προς το καλύτερο.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εξελιχθούν, να έχουν μια πιο όμορφη καθημερινότητα, να μάθουν να διαχειρίζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα και να φτιάξουν τη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους βελτιώνοντας έτσι την υγεία και τη διάθεσή τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε:

 • Με τη συμβουλευτική όπου αφορά άτομα που δεν θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερο τον εαυτό τους παρά μόνο να βρουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, βελτιώνοντας τις σχέσεις και τις κοινωνικές δεξιότητες.
 • Με τη ψυχοθεραπεία όπου αφορά άτομα που θέλουν να ανακαλύψουν βαθύτερα τον εαυτό τους (για παράδειγμα, ποιος είμαι; γιατί αντιδρώ έτσι; τι έχει συμβεί στη ζωή μου;), που θέλουν να εξελιχθούν, που νιώθουν ότι η ζωή τους έχει μπλοκάρει, άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχοσωματικά προβλήματα.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας, να κατακτήσετε τους στόχους σε τομείς που το έχετε ανάγκη, να δείτε την αυτό-αξία σας, να αποφορτιστείτε από τα αρνητικά σας συναισθήματα και κυρίως να ακολουθήσετε τη διαδρομή της ζωής που εσείς θέλετε παίρνοντας την ευθύνη του εαυτού σας. Ένας εαυτός που θα είναι ελεύθερος στις επιλογές του.

Οικογενειακή Θεραπεία

Οικογένεια: Σαν τα κλαδιά ενός δέντρου. Διαλέγουν διαφορετική διαδρομή μα τρέφονται από την ίδια ρίζα. Το δέντρο το αναγνωρίζεις από τους καρπούς του – τον άνθρωπο από τις πράξεις του.

Η οικογένεια είναι ένα μικρό σύστημα με την δική της δομή, σύνθεση και κανόνες. Όπως σε όλα τα συστήματα έτσι και στην οικογένεια τα μέλη αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Η οικογενειακή θεραπεία έχει σαν στόχο τη λειτουργικότητα και την εξισορρόπηση του ατόμου ή όλης της οικογένειας, ώστε το άτομο να μπορεί να σχετίζεται έχοντας βαθύτερη αυτοεπίγνωση των αναγκών του και να κάνει συνειδητά επιλογές που θα εξελίξουν τον ίδιο αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις του.

Στόχος μας με την Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία είναι να παρέμβουμε είτε σε ολόκληρη την οικογένεια είτε σε ένα μέλος της οικογένειας για να επέλθει η ισορροπία, η βελτίωση και η προσωπική εξέλιξη των μελών. Ο Θεραπευτής γίνεται μέλος του συστήματος της οικογένειας βοηθώντας την να βρει νέους και πιο λειτουργικούς τρόπους που θα επιλύσουν τα προβλήματα και κυρίως να ενισχύσει τις σχέσεις αλλά και την σχέση με τον εαυτό αποκτώντας έτσι μια ισορροπημένη ζωή που ο ένας θα σέβεται τον άλλον.

Σε ποιους απευθύνεται

Μια οικογένεια μπορεί να αναζητήσει βοήθεια όταν αντιμετωπίζει:

 • Δυσκολία στις σχέσεις μεταξύ των μελών
 • Δυσκολίες στην επικοινωνία
 • Προβλήματα συμπεριφοράς ή απόδοσης του παιδιού
 • Ψυχοσωματικά προβλήματα, νευρική ανορεξία – βουλιμία
 • Δυσκολία στη διαχείριση κρίσεων, όπως η απώλεια της εργασίας ενός γονιού, μια ασθένεια, η απόφαση για μετακόμιση ή μετανάστευση
 • Αλλαγές στη σύνθεσή της, όπως διαζύγιο ή χωρισμός των γονιών, ένας νέος γάμος κάποιου από τους γονείς

Ο ρόλος μας είναι να γίνει οποιαδήποτε μετάβαση ή αλλαγή με απόλυτη ισορροπία.

Θεραπεία ζεύγους

«Τι ξέρουν οι ανύπαντροι από αυτή την συνεχώς εναλλασσόμενη, απεριόριστα επικίνδυνη, σπαραξικάρδια ζωή που καλούμε γάμο….» Bernard Shaw

Πως είναι δυνατό να αποδομηθεί μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που μέχρι πρότινος μοιράζονταν τη μαγευτική εμπειρία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Η χαρά και ο ενθουσιασμός που αρχικά κατακλύζουν το νέο ζευγάρι σταδιακά αντικαθίσταται από ματαιώσεις, απογοητεύσεις, ανικανοποίητες επιθυμίες και θυμούς.

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον ώστε να εκφραστούν σκέψεις και συναισθήματα. Να βελτιώσετε την επικοινωνία, να επιλύσετε διαφορά θέματα που κάνουν δυσλειτουργική τη σχέση σας ανακαλύπτοντας έτσι νέους κώδικες επικοινωνίας για να επέλθει η ισορροπία αναμεσά σας. Να αποκτήσετε μια σχέση με κατανόηση ο ένας για τον άλλον και την αίσθηση πληρότητας. Γιατί κάθε άνθρωπος είναι “τέλειος” μέσα από τη μοναδικότητα του.

Σε ποιους απευθύνεται

Η Ψυχοθεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που η ζωή τους στη σχέση ή στον γάμο χαρακτηρίζεται από έλλειψη επικοινωνίας, έντονες αντιπαραθέσεις, συναισθήματα απογοήτευσης ή θυμού. Η Ψυχοθεραπεία ζεύγους είναι συνήθως βραχύχρονη και μπορεί να συνδυαστεί με ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία του ενός ή και των δύο μελών.

Online Ψυχοθεραπεία

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι αποστάσεις χωρίζουν ανθρώπους, εγώ όμως θα σας πω ότι τα έντονα συναισθήματα και η επιθυμία ενώνουν τις καρδιές και γίνονται εφόδια για να σε παρακινήσουν να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Στη σημερινή εποχή η τεχνολογία αποτελεί πλέον ένα ακόμα εργαλείο και στον τομέα της ψυχοθεραπείας. Η ψυχοθεραπεία μέσω του διαδικτύου είναι αναγνωρισμένη και αποδεκτή μορφή θεραπευτικής παρέμβασης παγκοσμίως. Οι online συνεδρίες απευθύνονται σε άτομα που ζουν σε άλλη πόλη ή χώρα, σε άτομα τα οποία ζουν σε μέρη όπου η πρόσβαση σε ψυχολόγο μπορεί να είναι πρακτικά δύσκολη, σε άτομα που ταξιδεύουν συχνά καθώς και σε άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν για σοβαρούς λόγους υγείας. Στόχος μας είναι η εμψύχωση ώστε να μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα καθώς έρευνες δείχνουν ότι η θετικότητα βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σημαντικό είναι να έχουν όλοι την ευκαιρία για προσωπική ενδυνάμωση, εξέλιξη (προσωπική – επαγγελματική) και ψυχολογική ευεξία

Η διάρκεια μιας συνεδρίας είναι 50′ και πραγματοποιείται σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα. Η συνεδρία online είναι απόλυτα ασφαλής και ιδιωτική και πραγματοποιείται μέσω zoom, viber ή messenger.

Ως ψυχοθεραπευτές δεσμευόμαστε, όπως και στις άλλες συνεδρίες, στην εχεμύθεια και στο απόρρητο τόσο από το θεραπευτικό συμβόλαιο όσο και από τον κώδικα δεοντολογίας.

Παρ’ όλους τους ενδεχόμενους περιορισμούς της, η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ψυχοθεραπεία εφήβων

Όλη η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι δανεισμένη. Δανεισμένη από αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι.

Βοήθεια μπαίνω στην εφηβεία!!!! Εφηβεία μια από τις πιο δύσκολες φάσεις του ανθρώπου. Ποιος είμαι; Που πάω; Ποια είναι η ταυτότητά μου; Γιατί δεν με καταλαβαίνουν; Οι ίδιοι οι γονείς μου δεν πέρασαν εφηβεία; Γιατί είμαι αυτός-ή που είμαι; Το σώμα μου αλλάζει τι θα κάνω; Ο έφηβος έχει την τάση να απομακρύνεται σταδιακά από το οικογενειακό σύστημα προκειμένου να αποκτήσει την ανεξαρτησία του. Αυτή η μετάβαση προς την ενηλικίωση είναι πολύ σημαντική τόσο για τον έφηβο όσο και για την οικογένειά του παρότι είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει διότι οι γονείς καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις μεταξύ τους, που τόσο καιρό είχαν αφήσει στην άκρη για το μεγάλωμα τον παιδιών, και από την άλλη ο έφηβος δεν ξέρει ακόμη τι θέλει (π.χ. θέλει την ανεξαρτησία αλλά όταν την αποκτά φαίνεται να τον φοβίζει) και ούτε έχει κάνει ακόμη ξεκάθαρες ταυτίσεις.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον έφηβο να μεταβεί ομαλά από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Με κατανόηση και χωρίς κριτική να στηρίξει και να ενθαρρύνει τον έφηβο, να κατανοήσει καλύτερα την συμπεριφορά, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες έτσι ώστε να επιλύσει θέματα που τον δυσκολεύουν (για παράδειγμα οικογένεια, σχολείο, σχέσεις με τους συνομηλίκους, σχέσεις με το άλλο φύλλο, σεξουαλικότητα, εικόνα του εαυτού κ.α.)

Είμαστε δίπλα σας με ενσυναίσθηση και φροντίδα σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής σας. Να βρείτε και να ανακαλύψετε ποιοι είστε και τι θέλετε μέσα από τον ίδιο σας τον εαυτό, ώστε να δώσετε απαντήσεις σε όλα εκείνα που σας απασχολούν.

Σημείωση

Η συμβουλευτική εφήβων γίνεται πάντα με την συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα και ξεκινά πάντα με μια πρώτη επαφή με τους γονείς.

harmonilfe.gr - Positive Psychology and Coaching

Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο. Ξεκίνα από τον εαυτό σου!!!

Η θετική ψυχολογία και το Coaching είναι οι τέλειοι συνεργάτες. Είναι η επιστήμη που εστιάζει στα θετικά παρά στα αρνητικά. Εντοπίζει τα δυνατά σημεία του ανθρώπου και επικεντρώνεται στην εξέλιξή του με τον πιο δυναμικό και διαδραστικό τρόπο ώστε να πετύχει τον στόχο του. Παρέχει ένα ασφαλές και ανοικτό περιβάλλον όπου τα δυνατά σημεία ανακαλύπτονται, οι επιτυχίες επιδοκιμάζονται ενθαρρύνοντας το άτομο να λάβει δράση, να αλλάξει συμπεριφορές και δεδομένα βλέποντας τα πράγματα γύρω του με αισιοδοξία. Οι προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί το Positive Psychology Coaching, είναι ποικίλες, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο ολιστικό μοντέλο, που εφαρμόζεται ανάλογα τη προσωπικότητα του κάθε ατόμου ή οργανισμού ξεχωριστά.

Το Positive Psychology Coaching έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα άτομα να εξελιχθούν ολιστικά καθορίζοντας με σαφήνεια το όραμά τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους (σχέσεις, καριέρα, εικόνα εαυτού, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, οικονομική ευημερία κτλ), να κατανοήσουν τι είναι σημαντικό για εκείνους, να βιώσουν θετικά συναισθήματα, να αισθανθούν όμορφα με τον εαυτό τους, να δημιουργήσουν πρακτικά βήματα, να υπερβούν τα εμπόδια που τους περιορίζουν ώστε να μπορέσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Απευθύνεται σε ψυχικά υγιή άτομα τα οποία θέλουν:

 • Να κάνουν αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής τους
 • Να θέσουν και να πετύχουν στόχους, να οργανώσουν καλύτερα τον χρόνο τους
 • Να υπερβούν εμπόδια και αρνητικές πεποιθήσεις που τους κρατάνε πίσω
 • Να βελτιώσουν τις ανθρώπινες σχέσεις τους και τελικά να γίνουν πιο ευτυχισμένα
 • Να κάνουν νέο ξεκίνημα είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο
 • Να βρουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό και οικονομική ευημερία
 • Να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις
 • Να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους κατάσταση
 • Να ζητήσουν βοήθεια για κάποια σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουν
 • Να βρουν ψυχική γαλήνη και ευχαρίστηση

Δουλεύοντας μαζί  θα βρούμε την ψυχολογική προσέγγιση που σας ταιριάζει εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας μέσα από τη συγκέντρωση, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.