Χορεύοντας με έναν γίγαντα

‘Ηταν κάποτε ένα μικρό αγόρι που κάθε μέρα και κάθε νύχτα ονειρευόταν να χορεύει με έναν γίγαντα. Κάθε μέρα έλεγε στους γονείς του πως το όνειρό του είναι να γίνει φίλος με έναν γίγαντα για να χορεύουνε μαζί.  Κάθε ταξίδι που έκανε έψαχνε τον γίγαντα… έψαξε παντού… διέσχισε έρημους, βουνά, θάλασσες, δεν θα ησύχαζε μέχρι να τον βρει…. ρωτούσε τους γονείς του… μα που βρίσκεται τέλος πάντων αυτός ο γίγαντας δεν είναι και τόσο δα μικρούλης για να μην μπορώ να τον βρω…. Ψάξε καλύτερα του έλεγαν και μια μέρα θα τα καταφέρεις… μην εγκαταλείπεις… μα που θα τον βρω ρώταγε με αγωνία, που να ψάξω;;;; και πες ότι τον βρίσκω, τι θα του πω; Πως θα τον πλησιάσω;; φοβάμαι λιγάκι εξομολογήθηκε.. γιατί θα είναι τεράστιος.. και αν δεν είναι φιλικός μαζί μου;;; και αν με πατήσει ή με πετάξει ψηλά στον ουρανό και εξαφανιστώ;; τι θα κάνω;; μήπως τελικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να χορέψω με έναν γίγαντα; Και πως θα χορέψω; Δεν ξέρω να χορεύω με γίγαντες…. Το μόνο που ξέρω είναι να παίζω μουσική και να τραγουδώ… θα του αρέσει άραγε αναρωτήθηκε…. Και καθώς σκεφτόταν όλα αυτά ακόμη περισσότερο φοβόταν….. ένιωθε να είναι τρομοκρατημένος…

Ώσπου μια μέρα ξύπνησε και πήγε γεμάτος χαρά στους γονείς του και τους είπε πως δεν βρήκε μόνο έναν γίγαντα.. βρήκε πάρα πολλούς.. είχε ανακαλύψει την γιγαντοχώρα… τώρα το μόνο πράγμα που ήταν να κάνει είναι να βρει κάποιον γίγαντα που να θέλει να χορέψει μαζί του…. Αλλά υπήρχε ένα «μικρό» προβληματάκι. Πώς να μπει μέσα στη γιγαντοχώρα;;; μπροστά στους γίγαντες φαινόταν τόσο δα μικρούλης και οι γίγαντες μπορεί να μην τον έβλεπαν και να τον πατούσαν…. Αλλά δεν το έβαλε κάτω…. Τώρα που βρήκα την γιγαντοχώρα θα βρω τον τρόπο να πάω εκεί είπε γεμάτος ενθουσιασμό… και εκεί που καθόταν σε μια γωνίτσα… ξαφνικά ο ήλιος κρύφτηκε και μια τεράστια σκιά άρχισε να απλώνεται μπροστά του…. Δεν είχε έρθει η νύχτα… ήταν απλά ο γίγαντας που έκρυβε τον ήλιο… τόοοοοσο μεγάλος ήταν….. το μικρό αγόρι τρόμαξε πολύ όσο γενναίος και να έδειχνε…. τι κάνεις εδώ μικρό αγόρι;;;;; του είπε με βροντερή φωνή… πως ανακάλυψες την γιγαντοχώρα;;;; τον ρώτησε ο γίγαντας…. Το αγόρι έτρεμε από τον φόβο του και καθώς η φωνή του έτρεμε του απαντά…. Πάντα ήθελα να έχω φίλο έναν γίγαντα και να χορεύω μαζί του… πάντα ήθελα να δω πως είναι να κοιτάς τον κόσμο από ψηλά….. αλλά τώρα φοβάμαι λιγάκι εξομολογήθηκε γιατί είσαι τεράστιος….. και δεν ξέρω τι να σου πω… το μόνο που ξέρω είναι να παίζω μουσική και να τραγουδώ…. τότε ο γίγαντας έσκυψε και τον πήρε στην παλάμη του …Φανταστικά του απαντά.. αυτό είναι υπέροχο…. Πάντα ήθελα να έχω έναν φίλο που να μου τραγουδά…. Πάντως μπράβο σου είσαι πολύ γενναίος που κατάφερες να έρθεις ως εδώ.. εγώ τόσα χρόνια ήθελα να δω πως ζουν οι άνθρωποι αλλά ξέρεις δείλιαζα…. Εσύ που είσαι τόσο τεράστιος τον ρωτά με απορία το μικρό αγόρι;;; ξέρεις καμιά φορά δεν παίζει ρόλο αν είσαι  γίγαντας και φαίνεσαι δυνατός… η δύναμη ξέρεις βρίσκεται μέσα μας… και σήμερα εσύ μου απέδειξες πόσο δυνατός και γενναίος είσαι… φαίνεσαι μικρούλης αλλά η γενναιότητά σου είναι γιγάντια…. Μακάρι να τα καταφέρω και εγώ μια μέρα να γίνω τόσο γενναίος όσο εσύ… Τότε το μικρό αγόρι τον έπιασε από το γιγάντιο δάκτυλο και του είπε… έλα εγώ θα παίζω μουσική, θα τραγουδώ και εσύ θα χορέψεις μαζί μου…. Τέλεια του είπε ο γίγαντας όλος χαρά… οι δυο τους χόρευαν για ώρες και ο γίγαντας πετούσε το μικρό αγόρι από σύννεφο σε σύννεφο…. Ήταν και οι δυο τους πολλοί χαρούμενοι… και τότε το μικρό αγόρι κοιτάζοντας στα μάτια τον γίγαντα του λέει: ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου γιατί τα όνειρα είναι γιγαντιαία και η ζωή μικρή…..

Συμβουλές αν ποτέ συναντήσετε κάποιον γίγαντα….

Αν ποτέ συναντήσετε κάποιον γίγαντα και σας ζητήσει να χορέψετε, να είστε πολλοί προσεκτικοί… καλύτερα να ανέβετε πάνω στα παπούτσια του για να μην σας πατήσει ή μία καλή ιδέα είναι να του ζητήσετε να ανεβείτε στις παλάμες του.

Αν θέλετε μπορείτε να του παίξετε λίγο μουσική για να χαλαρώσει, ή να του τραγουδήσετε το αγαπημένο του τραγούδι.

Μπορείτε να του ζητήσετε να σας πετάξει σε ένα τεράστιο σύννεφο και να πιάσετε την περίφημη συννεφόσκονη και να την βάλετε στα μαλλιά σας, φέρνει τύχη!!!

ΠΟΤΕ μην τον καλέσετε σπίτι σας γιατί πως θα μπει μέσα;;;

Να του μιλάτε γλυκά και προσπαθήστε να μην τον στεναχωρήσετε γιατί είναι ευαίσθητος. Αν αρχίσει να κλαίει θα σας κάνει μούσκεμα από τα κλάματα… αν ποτέ συμβεί αυτό να κρατάτε μαζί σας μια ομπρέλα..

Αν ανακαλύψετε την γιγαντοχώρα ΠΡΟΣΟΧΗ μην μπείτε μέσα να περιμένετε απ έξω γιατί μπορεί να σας πατήσει κάποιος γίγαντας… Και αν ποτέ θέλετε να πάτε στη γιγαντοχώρα για να δείτε πως ζουν οι γίγαντες, εκεί να ζητήσετε από τον φίλο σας τον γίγαντα να σας κρύψει μέσα στο τσεπάκι του για να μην σας δουν οι άλλοι γίγαντες… γιατί δεν μπορεί να είστε με όλους φίλοι… τους φίλους μας τους διαλέγουμε.…

Χρύσα Πήλιου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια